Як вариться пиво на пивоварні Опілля: інгредієнти та технології
Створювати якісне та смачне пиво - це справжнє мистецтво, що складається із багатьох складних процесів.
Завдяки традиційній рецептурі та класичній технології вариться найсмачніше натуральне пиво на пивоварні Опілля.
Ми справді пишаємось тим, що притримуємось традицій класичного пивоваріння. Хочете дізнатися, як відбувається магія створення живого пива? Ми усе вам розповімо, крок за кроком.
пивоварні Опілля
КРОК 1 : ПІДГОТОВЛЕНА ВОДА
З підготовки води і починається процес пивоваріння.
Важливо, щоб вода була чудової якості, адже навіть нешкідливі речовини (для прикладу залізо), можуть згодом згубно повпливати на дріжджі.
Тому, вода для «Опілля» за певними параметрами чистіша за питну!
Завдяки чому, Ви можете насолоджуватися живим пивом «Опілля», яке виготовлено на основі добре очищеної води.

КРОК 2 : ВІДБІРНИЙ СОЛОД
Ячмінь - надзвичайно важлива складова пивоваріння. Наші предки добре знали наскільки багато вітамінів міститься у насінні злаків.
Тому, процес солодження починається з підготовки якісного ячменю.
Задля виготовлення справжнього пива ми використовуємо високоякісний український солод з натуральної, виключно вітчизняної сировини.
КРОК 3 : ПІДГОТОВКА ЗАТОРУ
Серцем пивоваріння є процес затирання - подрібнений солод змішують з водою і залишають постояти.
За декілька годин крохмаль розщеплюється на природні цукри. Цей процес відбувається при оптимальній та індивідуальній температурі залежно від сорту майбутнього пива.
Солодкава рідина, яка утворилася, називається суслом, а весь процес є основою класичної технології натурального бродіння.
КРОК 4 : ІДЕАЛЬНЕ ФІЛЬТРУВАННЯ
Після зупинки затирання, неохмелене сусло відділяється від нерозчинених залишків ячменю - так званої, дробини.
Для цього ми використовуємо фільтр-чан із перфорованим дном, а сам процес триває близько години.
Далі ми перекачуємо сусло у чан для варіння, де воно вже чекає наступного етапу охмелення.

КРОК 5 : ЯКІСНИЙ ХМІЛЬ
Коли чан для варіння наповнюється, ми доводимо сусло до кипіння, додаючи хміль.
Це додає чистого та шляхетного запаху хмелю, що притаманний справжньому, живому пиву.
Усі сторонні запахи зникають, а сусло повністю стерилізується.
КРОК 6 : ОСВІТЛЕННЯ СУСЛА
У процесі варіння сусла утворюються зважені частинки - осад. Задля освітлення сусла ми очищуємо його у гідроциклоні за допомогою відцентрової сили.
Це славнозвісний «коловорот» на пивоварні, який ви могли не раз побачити у побуті (наприклад, розмішуючи цукор у склянці чаю).
Відцентрована сила залишає осад по центру, а сировина для чистого пива перекачується далі.
КРОК 7 : ОХОЛОДЖЕННЯ СУСЛА
Далі сусло необхідно якомога швидше охолодити до температури бродіння.
Якщо зробити це занадто повільно - може виникнути окислення та небажана активність бактерій.
Ми ретельно контролюємо процес насичення киснем та додавання дріжджів для забезпечення якісного природного бродіння.

КРОК 8 : РОЗДІЛЬНЕ БРОДІННЯ
Саме завдяки дріжджам суміш інгредієнтів стає пивом, а ці мікроорганізми дуже чутливі до перепадів температури.
У нас, на пивоварні «Опілля», використовується класична технологія роздільного бродіння.
Після перших стадій пиво починає дозрівати, і сильні аромати «молодого» пива пом'якшуються діяльністю дріжджових клітин.
Цей процес вимагає більше часу і затрат, однак дякуючи цьому, для Вас зберігається натуральність пива та його особливий смак.
КРОК 9 : ПРИРОДНЕ ДОЗРІВАННЯ
Також особливістю нашої пивоварні є те, що ми даємо пиву добродити і частково очиститися.
На «Опіллі» пиво дозріває у лагерних танках від кількох тижнів до кількох місяців при температурі від 0 до 2 С у будь-яку пору року.
Така холодна витримка забезпечує насичення смаку і відсутність «зелених» ароматів.

КРОК 10 : ЗАВЕРШЕННЯ БРОДІННЯ
Без пастеризації, за класичною технологією живе пиво фільтрується від остаточних залишків дріжджів, зберігаючи набуті смакові якості.
Таким чином, пиво має усі властивості живого, однак, може зберігатися тривалий час.
КРОК 11 : КОНТРОЛЬ РОЗЛИВУ
Важко переоцінити важливість чистоти і дезінфекції у пивоварінні.
У нас, на пивоварні «Опілля» миття і дезинфекція систем розливу постійно ретельно контролюються, щоб ви могли без перешкод смакувати нашу оригінальну рецептуру.
КРОК 12 : ЖИВЕ ТА СВІЖЕ
Налагоджена система дистрибуції забезпечує швидке потрапляння живого і свіжого пива до магазинів Вашого міста.
Саме тому «Опілля» завжди свіже та має натуральний і неповторний смак.

Автор этих обзоров - эксперт в сфере пива, вина и закусок для пива. Он имеет многолетний опыт потребления и исследования разных сортов пива и вина, а также умение подбирать к ним самые вкусные закуски. Благодаря своей глубокой экспертизе он способен проанализировать различные аспекты напитков и пищи, такие как вкус, аромат, текстура и взаимодействие между ними.