Кефаль в'ялена– вартісна промислова риба, знана за свої надзвичайні смакові якості. Найбільш смачною вважається кефаль з Азовського та Чорного морів, виловлена пізньої осені або на початку весни.
Її біле, ніжне м’ясо, без дрібних кісток, здобуло кефалі значну кулінарну славу: з неї готують чудові страви (смажена кефаль, варена кефаль), але найкраща вона в’ялена або копчена, особливо непотрошена.
Особливу цінність має біле "сало" в черевній порожнині кефалі, яке відзначається дуже приємним та унікальним смаком.
Кефаль, як і інша риба, є одним із найкращих джерел високоякісного білка.
Білки риби містять усі необхідні для організму незамінні амінокислоти. На відміну від м’яса, у білках риби присутня велика кількість незамінної амінокислоти метіоніну.
Кефаль багата вітамінами, мікро- та макроелементами: вітаміном PP, хлором, цинком, хромом, фтором та особливо фосфором. Вона також є джерелом вітамінів групи В.
Харчова цінність кефалі: білки - 17,5 г, жири - 2 г, вуглеводи - 0 г.
Сергеи –
С пивом потяне