Pin

Зимове пиво – Dunkel

Зазвичай ми звикли до того, що влітку пиво п’ють для того, щоб втамувати спрагу і трохи освіжитися, зимовою(DUNKEL) ж порою більш популярним напоєм є той же глінтвейн. Однак пивоварні традиції вказують на те, що пиво взимку – це не така вже й погана ідея, якщо вміти обирати правильні сорти.

Світле та легке пиво – не найкращий варіант, коли за вікном хурделиця (знову ж таки – про смаки не сперечаються). Тому існує так зване зимове пиво. Зимовим називають у більшості випадків ті напої, міцність яких перевищує 4.6-7%. При цьому звертайте увагу й на щільність – чим більшим є цей показник, тим краще. І пам’ятайте, що правильні закуски до такого пива – також важливий фактор, якщо ви бажаєте гарно провести зимовий вечір. Якісні (в основному гострі) сири та гарячі страви – незамінний супутник успіху у такому випадку. 

Чому саме Dunkel? 

Ідеальним пивом взимку є саме Dunkel. Обумовлено це не лише його історією, але й смаковими особливостями. 

У Баварії Dunkel разом із helles є традиційним стилем, який варять у Мюнхені та популярний у всій Баварії. З концентрацією алкоголю від 4,5% до 6% за об’ємом, dunkel є слабшим, ніж Doppelbocks, інше традиційне темне баварське пиво. Dunkel виробляється з використанням мюнхенського солоду, який надає Dunkel його колір. Також можна додавати інший солод або ароматизатори.

За пивними легендами Dunkel був улюбленим напоєм німецькиx робітників, саме таким чином цей напій і отримав власну назву. Авторитетні пивні документації 18-го століття вказують на те, що спочатку Dunkel готували з трьох складових: старого елю (який вже встиг прокиснути), молодого (темного чи світлого) та легкого (що носив назву «майлд»). Відрізнявся цей напій доволі специфічним, але приємним та розміреним смаком. Dunkel з моменту свого створення чудово виконував дві функції: доступне пиво для народу та задоволення жаги пивоварів до експериментів. 

Дункелі були оригінальним стилем баварських сіл і сільської місцевості, і це був найпоширеніший стиль під час введення Reinheitsgebot (1516).Таким чином, це перше «повністю кодифіковане та регульоване» пиво. Його густина рідко перевищує 5,5%, він має низьку гіркоту, характерний темний колір і солодовий смак. Dunkel варять з використанням світлих дріжджів.

В наш час Dunkel варять на світлому солоді, додаючи до нього чорний або коричневий підкопчений. Сам напій має трохи гіркуватий хмільний смак. Чудовим варіантом для того, щоб насолодитися оригінальним смаком стане «Opillia Export Dunkel» - пиво, що зварено з увагою та шаною до традицій. Саме цей напій з вишуканим смаком темного пива та міцністю в 4,8% зможе доповнити ваш зимовий вечір оксамитово-карамельним післясмаком. Виникає лише єдине питання: «Навіщо відмовляти собі у подібному задоволенні?»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Доставка за годину
Самовивіз з магазину

Безкоштовно

Гарантія Якості

100 % Справжнє Живе Пиво

Cart

Thank you. Your order has been received.

Please wait while redirecting to your order...

Share to...